Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulamasına ilişkin detayları paylaştı. Bakan Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelge, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Bu modelin uygulanmasına yönelik eğitici eğitimleri 3 Haziran'da başladı, öğretmen eğitimleri ise 2-6 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Eğitici eğitimi belgesine sahip öğretmenler, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıflarda ders verecek öğretmenlere üç gün süren teorik ve uygulamalı eğitimler verecek.

Eğitimlerin branş temelli planlanacağı ve en fazla 50 kişilik gruplar halinde yapılacağı belirtildi. Ayrıca, sınıf değişikliklerinde de öğretmenlerin gerekli eğitimleri alması zorunlu olacak. Tüm okul yöneticileri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni'ni inceleyerek modelin temel yapı taşları ve yaklaşımı konusunda eğitilecek. Eğitimler 1 Eylül'e kadar tamamlanacak.

Zümre toplantılarında, modelin temel yaklaşımlarının ve öğrenci profillerinin dikkate alınacağı planlamalar yapılacak. Bu süreçte, öğrencilerin öğrenme becerilerinin azami düzeyde geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için de uygulanacak ve bireyselleştirilmiş eğitim programları bu model esas alınarak hazırlanacak.

Öğretim yılı boyunca ders kitaplarının incelenmesi ve modelin uygulama sürecine entegre edilmesi sağlanacak. Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçülmesi, beceri odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yapılacak. Ortak sınavlarda uygulama birlikteliğinin sağlanması ve etkin sonuçlar elde edilmesi amacıyla derslerin yıllık planları, Bakanlık tarafından yayımlanan örnek planlar doğrultusunda hazırlanacak.

Fabrikada patlama: 1 ölü 30 yaralı var! Fabrikada patlama: 1 ölü 30 yaralı var!

Son olarak, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde öğrencilerin her dönem iki eser okuması ve bir eleştirel film analizi yapması gerekecek. Öğrencilerin okuduğu ve izlediği eserler değe

Editör: Berkay Akıncı