Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine dair düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
TBMM AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Vergi paketi önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Bunu daha önce de belirtmiştik," şeklinde konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım ve onarımların hizmetin devamlılığı için gerekli olduğunu belirterek, "Bu nedenle binaların ömrünü uzatacak bakım ve onarım çalışmaları tasarruf genelgesinin kapsamı dışında tutulmuştur," açıklamasında bulundu.
Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne uyulmadığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, Bakanlığın hem tasarruf tedbirlerini duyurup hem de genelgeye uymadığına dair asılsız haberlerle kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmak istendiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle tüm kamu kurumlarının kapsam altına alındığı, birçok alan için kuralların belirlendiği ve kurumlar tarafından gerekli önlemlerin alındığı vurgulandı.
Açıklamada, kurumların Bakanlık tarafından oluşturulan bilgi sistemlerine veri girişi yaptığına dikkat çekilerek, "Genelgenin temel amacı, kamuda verimliliği artırarak tasarruf sağlamaktır. Bu çerçevede, kamuda deprem riski hariç yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmemektedir. Ancak, mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım ve onarımların yapılması hizmetin devamı için gereklidir ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla, binaların ömrünü uzatacak bakım ve onarım çalışmaları tasarruf genelgesinin dışında tutulmuştur. 1985'te faaliyete geçen Bakanlığımızın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilat tesisatlarının artık kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle bakım ve onarımlarının yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu tür çarpıtma haberlerle tasarruf genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak, genelgenin uygulanması hem kurumlarımızca hem de Bakanlığımızca titizlikle takip edilmeye devam edecektir," denildi.